Ge­bak­ken gries­meel­pun­ten met drui­ven­sal­sa

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 5

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In pan melk met honing aan de kook brengen. Griesmeel erdoor roeren en al roerend in 3-5 min. tot zeer dikke pap koken. Diep bord omspoelen en griesmeelmengsel erin schenken. Griesmeel in ca. 1 uur laten opstijven. Druiven halveren en in kom met abrikozen en gembersiroop door elkaar scheppen. 1 uur laten staan. Griesmeel in 8 punten snijden en door bloem wentelen. In koekenpan olie verhitten. Griesmeelpunten in ca. 4 min. goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Griesmeelpunten met druivensalsa serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.