Krui­di­ge mi­ni-ap­pel­taartjes

Ieder zijn eigen gebakje. Lekker met tijm en pecannoten.

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 200 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Ieder zijn eigen gebakje. Lekker met tijm en pecannoten. 12 stuks
3 62

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Appels schillen en in kleine blokjes snijden. Tijmblaadjes van takjes rissen. In kom appel, tijm, pecannoten, rozijnen en stroop door elkaar scheppen. Deegplakjes halveren. Elke holte bekleden met half plakje bladerdeeg. Appelmengsel erin scheppen. In oven taartjes in ca. 25 min. goudbruin en gaar bakken. Taartjes ca. 5 min. in vorm laten afkoelen. Lauwwarm of koud serveren. Lekker met vanilleroom.

Tip:

De pecannoten kunnen vervangen worden door walnoten. Ook heerlijk zijn mini-perentaartjes met hazelnoten. Ga dan uit van 2 stevige, maar wel rijpe peren en 1 zakje hazelnoten van 65 g.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.