Ap­pel­beig­nets

Bloem+bier= beignets. En vergeet de appel niet!

  • gebak
  • 20 personen
  • 105 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(125)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Bloem+bier= beignets. En vergeet de appel niet! 20 personen
3 125

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier het zout, 1/3 van de eieren en de zonnebloemolie in. Roer het deeg van buiten naar binnen een paar keer door met een garde en voeg al roerend het bier toe. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rusten op een warme, tochtvrije plek.
  2. Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 ºC. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Schep ze voorzichtig door het beslag. Pers de citroen uit. Schil de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor. Snijd de appels elk in 5 gelijke plakken. Besprenkel ze met citroensap om verkleuring te voorkomen en bestrooi met de kaneel.
  3. Haal de plakken appel door het beslag, laat uitlekken en doe in de frituurpan. Frituur in porties in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.

serveertip:

Serveer warm, lauw of koud

video

Fri­tu­ren

Instructievideo - 01:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 1 g
Tags

Appelbeignets

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­beig­nets

1
  • 125 g bloem
  • 1 mespunt zout
  • 1 ei
  • 1½ el zonnebloemolie

Zeef de bloem boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier het zout, ei en de zonnebloemolie in.

2
  • 125 ml bier

Roer het deeg van buiten naar binnen een paar keer door met een garde en voeg al roerend het bier toe.

3

Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rusten op een warme, tochtvrije plek.

4

Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 ºC. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.

5
  • 2 eieren

Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Schep ze voorzichtig door het beslag.

6
  • 1 citroen
  • 4 zoete en aromatische appels

Pers de citroen uit. Schil de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor.

7
  • 3 tl gemalen kaneel

Snijd de appels elk in 5 gelijke plakken. Besprenkel ze met citroensap om verkleuring te voorkomen en bestrooi met de kaneel.

8
  • 1 liter arachide olie

Haal de plakken appel door het beslag, laat uitlekken en doe in de frituurpan. Frituur in porties in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.

9
  • 4 el poedersuiker

Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.

serveertip:

Serveer warm, lauw of koud

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.