La­sag­ne met spi­na­zie en ge­rook­te kip

(221)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 221

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (15 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bevoren spinazie in een pan en laat het ontdooien. Snijd de kipfilet in reepjes. Pers de knoflook boven de spinazie. Snijd de kaas in stukjes. Roer de helft van de kaas, kipreepjes, peper en zout door de spinazie.
  2. Smelt de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor tot er een bal ontstaat. Voeg de helft van de melk toe en breng aan de kook. Klop met een garde het bloemmengsel er stevig door, blijf kloppen tot alle klontjes zijn opgelost. Schenk de rest van de melk in gedeelten erbij en blijf goed roeren. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Vet de ovenschaal in. Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal. Dek met lasagnebladen af. Wissel achtereenvolgens 2 lagen spinaziemengsel met lasagnebladen af.
  4. Roer de rest van de kaas door de saus. Schenk de saus over de lasagne. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
video

Ro­mi­ge spi­na­zie­la­sag­ne ma­ken

Kookles - 02:43 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 850 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 38-39

Lasagne met spinazie en gerookte kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met spi­na­zie en ge­rook­te kip

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 450 g bladspinazie deelblokjes

Doe de bevoren spinazie in een pan en laat het ontdooien.

3
3
  • 200 g gerookte kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 150 g gorgonzola

Snijd de kipfilet in reepjes. Pers de knoflook boven de spinazie. Snijd de kaas in stukjes.

4
4

Roer de helft van de kaas, kipreepjes, peper en zout door de spinazie.

5
5
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml halfvolle melk

Smelt de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en laat 5 min. op laag vuur garen. Voeg de helft van de melk toe en breng aan de kook.

6
6

Klop met een garde het bloemmengsel er stevig door, blijf kloppen tot alle klontjes zijn opgelost.

7
7

Schenk de rest van de melk in gedeelten erbij en blijf goed roeren. Breng op smaak met peper en zout.

8
8
  • 200 g lasagnebladen
  • 2 g boter

Vet de ovenschaal in. Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal. Dek met lasagnebladen af.

9
9

Wissel achtereenvolgens 2 lagen spinaziemengsel met lasagnebladen af.

10
10

Roer de rest van de kaas door de saus. Schenk de saus over de lasagne. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.