La­sag­ne met cham­pig­nons en spi­na­zie

Haal de geur van Italië in huis met deze lasagne met champignons en spinazie. Ook geschikt voor vegetariërs!

(349)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Haal de geur van Italië in huis met deze lasagne met champignons en spinazie. Ook geschikt voor vegetariërs! 4 personen
3 349

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (2l)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Fruit 2/3 van de ui in de olie 3 min. in een braadpan. Schep de champignons erbij en roerbak ze. Strooi de bloem erbij en roer totdat het champignonvocht de bloem heeft opgenomen.
  2. Verwarm de melk. Schenk steeds ca. 150 ml melk erbij en roer de saus glad. Breng de saus aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Fruit in een wok 1/3 van de ui in olie en voeg in delen de spinazie toe. Schep om, zodat de spinazie snel slinkt. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep in de ovenschaal een derde van de champignonsaus, een laagje lasagnevellen, de helft van de spinazie en een derde van de champignonsaus. Dek weer af met lasagnevellen en eindig met de rest van de spinazie en de champignonsaus. Strooi de pijnboompitten erover. Bak de lasagne in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 110 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 38-39

Lasagne met champignons en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met cham­pig­nons en spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 3 uien
  • 400 g champignons

Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 el olijfolie

Fruit 2/3 van de ui in de olie 3 min. in een braadpan. Schep de champignons erbij en roerbak ze.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 3 el bloem

Strooi de bloem erbij en roer totdat het champignonvocht de bloem heeft opgenomen.

5
5
  • 600 ml volle melk

Verwarm de melk. Schenk steeds ca. 150 ml melk erbij en roer de saus glad. Breng de saus aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 1 el olijfolie
  • 600 g bladspinazie

Fruit in een wok 1/3 van de ui in olie en voeg in delen de spinazie toe. Schep om, zodat de spinazie snel slinkt. Breng op smaak met peper en zout.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

7
7
  • 250 g verse lasagnebladen

Schep in de ovenschaal een derde van de champignonsaus, een laagje lasagnevellen, de helft van de spinazie en een derde van de champignonsaus.

8
8

Dek weer af met lasagnevellen en eindig met de rest van de spinazie en de champignonsaus.

9
9
  • 2 el pijnboompitten

Strooi de pijnboompitten erover. Bak de lasagne in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.