Ru­co­l­a­pes­to

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 285 kcal voedingswaarden
    • 10 min bereiden
    • 15 min wachten
(55)waardeer
Een lekker italiaans recept. Het vegetarische bijgerecht bevat de volgende ingrediënten: pijnboompitten, rucolasla, verse basilicum, knoflook, geraspte pittige kaas, olijfolie extra vierge en citroensap Italiaans bijgerecht 4 personen 285 kcal
3 55

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

In droge koekenpan pijnboompitten in 1 min. goudbruin roosteren. Op schotel laten afkoelen. Rucola en basilicum boven mengkom van keukenmachine in stukken scheuren. Knoflook erboven uitpersen. Keukenmachine kort op langzame snelheid (pulserend) laten draaien, zodat massa grof gehakt is. Pijnboompitten, kaas en olie toevoegen en geheel nog kort malen, tot massa smeuïg is. Rucolapuree in kom scheppen en op smaak brengen met zout, peper en wat druppels citroensap. Smaken minstens 15 min., liefst langer, laten intrekken. Rucolapesto afgedekt in koelkast bewaren (niet langer dan 3 dagen), maar voor gebruik op kamertemperatuur laten komen. Invriezen kan ook (niet langer dan 1 maand bewaren). Voeg pesto pas op het laatste moment toe aan warme gerechten.

Tip

Probeer rucolapesto in soepen en bonenschotels, in een gepofte aardappel, op een pizza met mozzarella, bij gegrild vlees of vis.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 285 kcal
  • Eiwit 3 g
  • Vet 30 g
  • Koolhydraten 2 g
Tags
Ook te zien in magazine

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.