Griek­se kip­spies­jes met kriel­tjes­sa­la­de

Door dat lekkere grillsmaakje waan je je echt aan de Middellandse Zee.

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Door dat lekkere grillsmaakje waan je je echt aan de Middellandse Zee. 4 personen
3 52

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes in 5-6 min. gaar en laat uitlekken in een verhit. Schep de kipspiesjes met 1 el olie om in een schaal. Verhit de grillpan en rooster de kipspiesjes in 7-8 min. rondom bruin en gaar.
  2. Knip intussen de peterselie fijn. Roer in een schaal de yoghurt met de rest van de olie en de helft van de peterselie tot een saus. Breng pittig op smaak met peper en eventueel zout. Snijd bleekselderij in stukjes en halveer de olijven.
  3. Schep de krieltjes, bleekselderij, olijven en kaasblokjes door de yoghurtdressing. Verdeel de krieltjessalade over de borden. Leg de kipfilethaasjes ernaast. Strooi de rest van de peterselie erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Griekse kipspiesjes met krieltjessalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se kip­spies­jes met kriel­tjes­sa­la­de

1
1
  • 700 g minikrieltjes
  • 2 schalen Grieks gekruide kipfilethaasjes
  • 1 el olijfolie

Kook de krieltjes in 5-6 min. gaar en laat uitlekken in een verhit. Schep de kipspiesjes met de olie om in een schaal. Verhit de grillpan en rooster de kipspiesjes in 7-8 min. rondom bruin en gaar.

2
2
  • 30 g verse peterselie
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1 struik bleekselderij
  • 200 g groene olijven gevuld met ansjovis

Knip intussen de peterselie fijn. Roer in een schaal de yoghurt met de olie en de helft van de peterselie tot een saus. Breng pittig op smaak met peper en eventueel zout. Snijd bleekselderij in stukjes en halveer de olijven.

3
3
  • 200 g witte kaasblokjes

Schep de krieltjes, bleekselderij, olijven en kaasblokjes door de yoghurtdressing. Verdeel de krieltjessalade over de borden. Leg de kipfilethaasjes ernaast. Strooi de rest van de peterselie erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.