Griek­se aard­ap­pel­sa­la­de

De dragon geeft de salade een licht anijsachtige smaak.

(192)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks hoofdgerecht De dragon geeft de salade een licht anijsachtige smaak. 4 personen
3 192

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen. Snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. en kook in water met zout in 10 min. gaar. Giet af, doe in een ruime kom en laat in 10 min. afkoelen tot lauwwarm.
  2. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in dunne plakjes. Snijd de tomaten in partjes. Laat de kaasblokjes uitlekken en meng met de komkommer en tomaat door de aardappel.
  3. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de yoghurt, dragon en het citroenrasp in een kommetje. Pers de knoflook erboven en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de yoghurtdressing voorzichtig door de aardappelsalade en serveer.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kipfilet

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 465 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Griekse aardappelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se aard­ap­pel­sa­la­de

1
1
  • 1 kg vastkokende aardappel

Schil de aardappelen. Snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. en kook in water met zout in 10 min. gaar.

2
2

Giet af, doe in een ruime kom en laat in 10 min. afkoelen tot lauwwarm.

3
3
  • 1 komkommer

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in dunne plakjes.

4
4
  • 4 trostomaten
  • 300 g witte kaasblokjes in kruidenolie

Snijd de tomaten in partjes. Laat de kaasblokjes uitlekken en meng met de komkommer en tomaat door de aardappel.

5
5
  • 1 citroen
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 2 tl dragon
  • 1 teen knoflook

Rasp de gele schil van de citroen. Meng de yoghurt, dragon en het citroenrasp in een kommetje. Pers de knoflook erboven en meng erdoor.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de yoghurtdressing voorzichtig door de aardappelsalade en serveer.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kipfilet

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.