Ge­vul­de ge­hakt­bal­le­tjes

Het ultieme borrelhapje, in twee heerlijke varianten.

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Het ultieme borrelhapje, in twee heerlijke varianten. 24 stuks
3 71

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het vel van de Toscaanse worstjes en verdeel het worstvlees in 12 gelijke porties. Rol er met vochtige handen balletjes van. Maak in elk balletje een opening en stop er een bolletje mozzarella in. Rol het balletje dicht.
  2. Snijd de peterselie fijn. Verwijder het vel van de braadworsten en meng de peterselie door het worstvlees. Verdeel in 12 gelijke porties en rol er met vochtige handen balletjes van. Maak in elk balletje een opening en stop er een olijf in. Rol het balletje dicht.
  3. Klopte eieren los. Wentel alle balletjes door het ei en vervolgens door het paneermeel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5-6 min. rondom goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
video

Pa­ne­ren

Instructievideo - 00:49 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 270 g Toscaanse worstjes
  • 150 g minimozzarella

Verwijder het vel van de Toscaanse worstjes en verdeel het worstvlees in 12 gelijke porties. Rol er met vochtige handen balletjes van. Maak in elk balletje een opening en stop er een bolletje mozzarella in. Rol het balletje dicht.

2
2
  • 2 el platte peterselie
  • 2 stuks runderbraadworsten

Snijd de peterselie fijn. Verwijder het vel van de braadworsten en meng de peterselie door het worstvlees. Verdeel in 12 gelijke porties en rol er met vochtige handen balletjes van.

3
3
  • 200 g groene olijven met ansjovis

Maak in elk balletje een opening en stop er een olijf in. Rol het balletje dicht.

4
4
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel
  • 4 el zonnebloemolie

Klopte eieren los. Wentel alle balletjes door het ei en vervolgens door het paneermeel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5-6 min. rondom goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.