Bouil­lon met tor­tel­li­ni, tuin­bo­nen en munt

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tuinbonen doppen (peulen tussen handen opendrukken en met duim erwtjes eruit rissen). Met aardappelmesje sneetje in elke tuinboon maken en groene boontje uit stugge, grauwe velletje drukken (= 'dubbel doppen'). In soeppan 1 liter water aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Tortellini in bouillon in 10-12 min. beetgaar koken. Na 5 min. tuinbonen toevoegen. Af en toe doorroeren. Muntblaadjes op elkaar leggen en met scherp mes in flinterdunne reepjes snijden. Bouillon op smaak brengen met citroensap, zout en eventueel peper. Soep in vier diepe borden scheppen en muntreepjes erover strooien. Lekker met knapperige ciabattabrood.

Tip:

Geen zin of tijd om zelf tuinbonen te doppen? Neem dan tuinboontjes uit de diepvries (pak 350 g). Met groentebouillon wordt deze soep geschikt voor vegetariërs.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 3 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.