Far­f­al­le met pes­to, broc­co­li en ge­rook­te ki­preep­jes

Bewaar wat kookwater van de pasta en voeg dat toe aan de saus. Dan blijft hij beter aan de farfalle hangen.

(541)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Bewaar wat kookwater van de pasta en voeg dat toe aan de saus. Dan blijft hij beter aan de farfalle hangen. 4 personen
3 541

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan ruim water aan de kook. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook de pasta in 10 min. beetgaar.
  3. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk met een dunschiller en snijd in stukjes. Voeg de laatste 5 min. de broccoli toe aan de pasta.
  4. Verwarm ondertussen de zuivelspread met het water in de hapjespan. Roer de pestospread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta en broccoli af. Voeg de pasta en broccoli samen met de kipreepjes toe aan de zuivel-pestospread en meng door elkaar. Verwarm het geheel nog 1 min.
  5. Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de pijnboompitten.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 450 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 43 2016, Receptkaart 2004 week 24-25

Farfalle met pesto, broccoli en gerookte kipreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Far­f­al­le met pes­to, broc­co­li en ge­rook­te ki­preep­jes

1
1

Breng een pan ruim water aan de kook.

2
2
  • 65 g pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 300 g farfalle

Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook de pasta in 10 min. beetgaar.

4
4
  • 800 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk met een dunschiller en snijd in stukjes.

5
5

Voeg de laatste 5 min. de broccoli toe aan de pasta.

6
6
  • 200 g zuivelspread
  • 150 ml kraanwater
  • 90 g pestospread

Verwarm ondertussen de zuivelspread met het water in de hapjespan. Roer de pestospread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 200 g gerookte kipreepjes

Giet de pasta en broccoli af. Voeg samen met de kipreepjes toe aan de zuivel-pestospread en meng door elkaar. Verwarm het geheel nog 1 min.

8
8

Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.