Far­f­al­le met ge­rook­te-zalm­saus en broc­co­li

Zalmliefhebbers opgelet: dit is weer zo'n toppertje.

(77)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zalmliefhebbers opgelet: dit is weer zo'n toppertje. 4 personen
3 77

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een pastaan ruim water met zout aan de kook. Kook de broccoli 2 min. in het water. Schep met een schuimspaan in het vergiet en spoel af onder koud water om het paringsproces te stoppen. Kook pasta in dezelfde pan 10-12 min. beetgaar.
  2. Snipper de ui. Bak zachtjes in een hapjespan de ui in de olie voor 2 min. Roer de crème fraîche en het water erdoor. Voeg de zalmsnippers en broccoliroosjes toe en verwarm nog 5 min. zachtjes. Breng top smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schep in een schaal de rucola, olie, citroensap en een mespunt zout om. Giet de pasta af. Roer de rest van de olie, zout en peper erdoor. Verdeel de pasta over de warme borden, schep de saus erop en serveer met rucola.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 865 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.350 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Farfalle met gerookte-zalmsaus en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Far­f­al­le met ge­rook­te-zalm­saus en broc­co­li

1
1
  • 300 g broccoli
  • 400 g farfalle

Breng in een pastaan ruim water met zout aan de kook. Kook de broccoli 2 min. in het water. Schep met een schuimspaan in het vergiet en spoel af onder koud water om het paringsproces te stoppen. Kook pasta in dezelfde pan 10-12 min. beetgaar.

2
2
  • 2 rode uien
  • 2 el olijfolie
  • 200 ml crème fraîche
  • 400 g gerookte zalmsnippers

Snipper de ui. Bak zachtjes in een hapjespan de ui in de olie voor 2 min. Roer de crème fraîche en het water erdoor. Voeg de zalmsnippers en broccoliroosjes toe en verwarm nog 5 min. zachtjes. Breng top smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 150 g rucola
  • ½ el citroensap
  • 1 el olijfolie

Schep in een schaal de rucola, olie, citroensap en een mespunt zout om.

4
4
  • 2 el olijfolie

Giet de pasta af. Roer de rest van de olie, zout en peper erdoor. Verdeel de pasta over de warme borden, schep de saus erop en serveer met rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.