Ro­mi­ge aard­ap­pel­ge­hakt­scho­tel

(136)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 136

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de boter in een braadpan en bak het gehakt met peper en zout in 2 min. rul. Snijd de tomaat in stukjes. Leg het gehakt in de ovenschaal en bak in het achtergebleven bakvet de prei 2 min.
  2. Verdeel de aardappel, prei en tomaat over het gehakt. Roer de koksroom met peper en zout en schenk over de schotel. Bestrooi de schotel met de kaas. Laat in het midden van oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin worden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 55 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 22-23

Romige aardappelgehaktschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge aard­ap­pel­ge­hakt­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 3 el boter
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 4 tomaten

Verhit de boter in een braadpan en bak het gehakt met peper en zout in 2 min. rul. Snijd de tomaat in stukjes.

3
3
  • 600 g gesneden prei
  • 700 g aardappelschijfjes

Leg het gehakt in de ovenschaal en bak in het achtergebleven bakvet de prei 2 min. Verdeel de aardappel, prei en tomaat over het gehakt.

4
4
  • 200 ml koksroom
  • 150 g geraspte belegen kaas

Roer de koksroom met peper en zout en schenk over de schotel. Bestrooi de schotel met de kaas.

5
5

Laat in het midden van oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.