Spi­na­zie­room­gra­tin met ge­hakt­bal­len

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (inhoud ca. 2 liter), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de aardappelschijfjes in de ovenschaal, verdeel de spinazie erover en bestrooi met peper en zout. Roer de knoflook door de slagroom en schenk over de schotel. Bestrooi met geraspte kaas. Bak de spinazie-roomgratin in 20-25 min. goudbruin. Meng ondertussen het gehakt met 1 el mosterd, het ei, de paneermeel en peper en zout naar smaak en vorm er 4 gehaktballen van. Bak ze in de boter op hoog vuur rondom bruin aan. Draai het vuur laag en bak de gehaktballen in 20 min. met de deksel op de pan zachtjes verder gaar. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Roer de rest van de mosterd door het bakvet en voeg een scheutje water toe. Roer de aanbaksels los en breng de jus op smaak met peper en zout. Serveer de gehaktballen met de jus en de spinazie-roomgratin.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 48 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.