Oven­ge­hakt met broc­co­li

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kneed het gehakt door met het ei, de helft van de geraspte kaas, een theelepel zout en (versgemalen) peper naar smaak. Verdeel het gehakt in de ovenschaal. Schep de tomatenblokjes erover en bestrooi met de rest van de kaas. Plaats het gehakt 25 minuten in de oven. Kook de aardappels in 15-20 minuten afgedekt in een bodempje water. Kook de broccoliroosjes 5 minuten in gezouten water, spoel ze af met koud water. Laat ze uitlekken in een vergiet. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok of een grote koekenpan, bak de rode ui hier al omscheppend in tot die lichtbruin begint te kleuren. Schep nu de knoflook en de broccoli erbij. Bak nog 5 minuten goed door. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de aardappels voor het serveren met olijfolie en (zee)zout. Serveer met de broccoli en een stuk ovengehakt.

Tip:

Ovengehakt over? Het is afgekoeld ook heel lekker op brood!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.