Thai­se vis­soep

Perfecte zomerse lunch of als verrassing op het picknickkleed.

(124)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais voorgerecht Perfecte zomerse lunch of als verrassing op het picknickkleed. 4 personen
3 124

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de currypasta 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 min. zachtjes. Schenk de kokosmelk, het water, de vissaus en de sojasaus in een pan. Breng de soep aan de kook.
  2. Snijd de tilapiafilet in dunne plakjes. Voeg toe aan de soep en kook nog 3 min. tot de vis gaar is. Breng eventueel op smaak met extra vissaus en sojasaus. Laat de soep onafgedekt afkoelen.
  3. Maak de peultjes, paprika en bosuitjes schoon, snijd in stukjes en verpak in een plastic zakje. Bewaar de soep en groenten tot gebruik koel. (Zet tijdens vervoer de deksel van de soeppan met breed plakband vast).
  4. Op picknickplaats groenten door vissoep roeren. Soep verwarmen en 3-5 min. zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn. Soep in vier kommen scheppen en korianderblad erboven van takjes plukken.

Tip:

Eet de soep ook eens thuis! Lekker snel klaar!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Thaise vissoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se vis­soep

1
1
  • 2 el olie
  • 1 el Thaise rode currypasta
  • 400 g tomatenblokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 ml water
  • 4 el Thaise vissaus
  • 1 el lichte sojasaus

Verhit de olie in een soeppan en fruit de currypasta 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 min. zachtjes. Schenk de kokosmelk, het water, de vissaus en de sojasaus in een pan. Breng de soep aan de kook.

2
2
  • 300 g tilapiafilets

Snijd de tilapiafilet in dunne plakjes. Voeg toe aan de soep en kook nog 3 min. tot de vis gaar is. Breng eventueel op smaak met extra vissaus en sojasaus. Laat de soep onafgedekt afkoelen.

3
3
  • 100 g peultjes
  • 1 gele paprika
  • 4 stuks bosuitjes

Maak de peultjes, paprika en bosuitjes schoon, snijd in stukjes en verpak in een plastic zakje. Bewaar de soep en groenten tot gebruik koel. (Zet tijdens vervoer de deksel van de soeppan met breed plakband vast).

4
4
  • 15 g verse koriander

Op picknickplaats groenten door vissoep roeren. Soep verwarmen en 3-5 min. zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn. Soep in vier kommen scheppen en korianderblad erboven van takjes plukken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.