Spaan­se vis­soep met pa­pri­ka en to­maat

(136)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 136

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin het spek zachtjes uit. Bak de ringen prei en de stukken paprika zachtjes 3 minuten mee. Strooi de paprikapoeder erover.
  2. Voeg het blik tomaten met 350 ml water en de bouillontablet toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15 min. zachtjes koken.
  3. Leg de stukken vis in de soep en laat ze tegen de kook aan in ca. 5 min. gaar worden. Voeg de fruits de mer toe en laat alles in nog ca. 2 min. warm worden. Laat de soep absoluut niet meer koken, anders worden de fruits de mer taai. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de soep in ruime kommen of diepe borden. Lekker met warm stokbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: TisVis

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.