Sa­la­de met spe­k­reep­jes en crou­tons

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
2 12

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in smalle reepjes snijden. Brood in blokjes snijden. In slaschaal romige dressing roeren van mosterd, mayonaise, slagroom en azijn. Op smaak brengen met zout en peper. In droge koekenpan spekreepjes krokant bakken. Spek op bord met keukenpapier scheppen en laten uitlekken. In achtergebleven bakvet broodblokjes goudbruin bakken (= croutons). IJsbergsla door dressing mengen en over vier borden verdelen. Bestrooien met knapperige spekreepjes en croutons.

Tip:

Ook lekker! BLT-bagels. Bak hiervoor plakjes bacon of ontbijtspek krokant in een droge koekenpan. Rooster gehalveerde bagels in de broodrooster en besmeer het snijvlak van de onderste helft met mosterdmayonaise of roomkaas naturel. Stapel hierop een laag ijsbergsla, dunne plakjes tomaat en het knapperige spek. Dek af met de bovenste bagelhelft.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.