Krop­sla met crou­tons

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 23

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Was de kropsla in een grote bak water, laat de blaadjes aan de stronk zitten. Laat de kropsla in zijn geheel op zijn kop in een vergiet uitlekken. Verhit in een koekenpan op laag vuur 1 eetlepel olie met 1 eetlepel boter. Bak de blokjes brood hierin in 3-4 minuten goudbruin, schep de laatste minuut de helft van de knoflook erdoor. Neem de croutons uit de pan en laat ze afkoelen, zodat ze knapperig worden. Bak in een droge koekenpan de bacon op laag vuur knapperig. Doe de rest van de olie, de rest van de knoflook, de mosterd, honing en azijn in een (jam)potje, draai de deksel erop en schud flink. Breng de dressing daarna op smaak met zout en peper. Dep de kropsla droog, ook tussen de blaadjes. Leg de kropsla op een schaal en bedruppel 'm met de dressing. Strooi de croutons en bacon erover en serveer direct.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.