Pit­ti­ge ret­tich­sa­la­de

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rettich schillen en met scherp mes of kaasschaaf in flinterdunne plakken snijden. Radijs schoonmaken en ook flinterdun snijden. Dressing kloppen van mosterd, olie en azijn en op smaak brengen met honing, zout en peper. Plakjes rettich dakpansgewijs op vier borden rangschikken. Radijsplakjes erover verdelen. Mosterddressing over rettich en radijs druppelen en smaken 20 min. laten intrekken. In droge koekenpan noten kort roosteren en op bord laten afkoelen. Baconreepjes in koekenpan uitbakken. Noten en bacon over salade strooien.

Tip:

Bewaren: Winterpeen over? Verpakt in plastic kan winterpeen wel acht weken worden bewaard in de koelkast.

Tip:

Alternatief voor rettich: flinterdunne plakjes koolrabi (rauw of beetgaar gekookt) of dungeschaafde rauwe venkel combineert ook prima met de dressing en radijs.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.