Vij­gen-wor­tel­muf­fins

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 stuks
3 40

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ovenvoorverwarmen op 200 °C. In kom bakmeel mengen met bakpoeder, kaneel en mespunt zout. Wortelrasp en vijgen erdoor mengen. In andere kom eieren loskloppen. Honing, wortelsap en olie erdoor roeren. In bakmeel kuiltje maken, eimengsel erin gieten en met vork of pollepel luchtig door bakmeel spatelen (paar klontjes is niet erg). Beslag in ingevette holtes van muffinvorm scheppen. Vorm op rooster in midden van oven schuiven en muffins in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken. In vorm 5 min. laten afkoelen. Muffins uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen. Roomkaas en poedersuiker door elkaar roeren tot glad glazuur ontstaat. Glazuur met spatel over bovenkant van afgekoelde muffins strijken (glazuur druipt langs rand, maar wordt niet hard).

video

Cup­ca­kes ma­ken

Kookles - 08:15 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.