Sa­bay­on met aard­bei­en

Sabayon is een luchtig Italiaans dessert van eieren, suiker en likeur. Lekker met aardbeien.

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht Sabayon is een luchtig Italiaans dessert van eieren, suiker en likeur. Lekker met aardbeien. 4 personen
3 49

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was de aardbeien voorzichtig. Laat in een vergiet uitlekken. Halveer de aardbeien en verdeel ze over de wijnglazen of glazen schaaltjes. Breng in een pan ruim water aan de kook. Splits ondertussen de eieren.
  2. Klop in een hittebestendige kom de eierdooiers (eiwit wordt niet gebruikt) en suiker ca. 5 min. met de mixer, tot het mengsel lichtgeel en romig is. Zet het vuur zeer laag, zodat het water onder het kookpunt blijft. Zet de kom op de pan (bodem mag het water niet raken).
  3. Schenk de likeur al kloppend met mixer geleidelijk bij het dooiermengsel. Blijf het mengsel 10-15 min. kloppen, tot de sabayon gebonden en luchtig is. Schep de sabayon over de aardbeien en serveer direct.

variatietip:

De sabayon kan ook gemaakt worden met een zoete wijn, zoals Muscat de Lunel, zoete sherry of marsala.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Sabayon met aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­bay­on met aard­bei­en

1
1
  • 250 g aardbeien

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was de aardbeien voorzichtig. Laat in een vergiet uitlekken.

2
2
  • 4 eieren

Halveer de aardbeien en verdeel ze over de wijnglazen of glazen schaaltjes. Breng in een pan ruim water aan de kook. Splits ondertussen de eieren.

3
3
  • 3 el witte basterdsuiker

Klop in een hittebestendige kom de eierdooiers (eiwit wordt niet gebruikt) en suiker ca. 5 min. met de mixer, tot het mengsel lichtgeel en romig is.

4
4

Zet het vuur zeer laag, zodat het water onder het kookpunt blijft. Zet de kom op de pan (bodem mag het water niet raken).

5
5
  • 100 ml anijslikeur

Schenk de likeur al kloppend met mixer geleidelijk bij het dooiermengsel. Blijf het mengsel 10-15 min. kloppen, tot de sabayon gebonden en luchtig is.

6
6

Schep de sabayon over de aardbeien en serveer direct.

variatietip:

De sabayon kan ook gemaakt worden met een zoete wijn, zoals Muscat de Lunel, zoete sherry of marsala.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.