Ri­cot­ta-aard­bei­en­toe­tje

Het ricottamengsel gaat samen met de aardbeien de oven in. Het resultaat: een heerlijk dessert.

(121)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Het ricottamengsel gaat samen met de aardbeien de oven in. Het resultaat: een heerlijk dessert. 4 personen
4 121

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 eenpersoonsovenschaaltjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Splits de eieren. Klop de eiwitten samen met de suiker in een vetvrije kom met een mixer tot stijve pieken. Klop in een andere kom de eierdooiers met de suiker romig en luchtig. Schep de ricotta door het dooiermengsel. Spatel de eiwitten voorzichtig erdoor.
  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil fijn en per de vrucht uit. Rooster de pijnboompitten. Roer de citroenrasp en -sap met de bloem en pijnboompitten door het ricottamengsel. Vet de schaaltjes in en verdeel de aardbeien over de schaaltjes.
  3. Schep het ricottamengsel op de aardbeien. Zet de schaaltjes op het rooster en schuif in het midden van de oven. Bak de desserts in ca. 20 min. gaar. Laat iets afkoelen voor het serveren.

variatietip:

Als variatie zijn frambozen, vers of diepvries, ook geschikt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Ricotta-aardbeientoetje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­cot­ta-aard­bei­en­toe­tje

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 eieren
  • 1 g witte basterdsuiker

Splits de eieren. Klop de eiwitten samen met de suiker in een vetvrije kom met een mixer tot stijve pieken.

3
3
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 250 g ricotta

Klop in een andere kom de eierdooiers met de suiker romig en luchtig. Schep de ricotta door het dooiermengsel. Spatel de eiwitten voorzichtig erdoor.

4
4
  • 1 citroen
  • 50 g pijnboompitten
  • 250 g aardbeien

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil fijn en per de vrucht uit. Rooster de pijnboompitten. Halveer de aardbeien.

5
5
  • 50 g bloem

Roer de citroenrasp en -sap met de bloem en pijnboompitten door het ricottamengsel. Vet de schaaltjes in en verdeel de aardbeien over de schaaltjes.

6
6

Schep het ricottamengsel op de aardbeien. Zet de schaaltjes op het rooster en schuif in het midden van de oven.

7
7

Bak de desserts in ca. 20 min. gaar. Laat iets afkoelen voor het serveren.

variatietip:

Als variatie zijn frambozen, vers of diepvries, ook geschikt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.