Ham­rol­le­tjes met zuur­kool en kaas

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 225 °C. Aardappels in vieren snijden en in 10-12 min. gaarkoken. Korstjes van kaas snijden en kaas grof raspen. In kleine pan met dikke bodem boter smelten. Bloem toevoegen en 1 min. zachtjes bakken. Melk toevoegen en tot gladde saus roeren. Kaas in saus laten smelten. Op smaak brengen met zout en peper. Zuurkool over plakken ham verdelen en ham oprollen. Aardappels afgieten en in ovenschaal scheppen. Helft van saus erover schenken. Hamrolletjes erop leggen en rest van saus erover schenken. In oven schotel in 15 min. door en door heet laten worden en licht laten kleuren.

Tip:

prijs per persoon 1.80 (in februari 2004)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.