Zuur­kool met kaas­crum­ble

Een koude, gure winterdag vraagt om een oer-Hollandse zuurkoolschotel. Met als exotische verrassing: ananas

(372)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een koude, gure winterdag vraagt om een oer-Hollandse zuurkoolschotel. Met als exotische verrassing: ananas 4 personen
3 372

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de zuurkool uitlekken. Snijd de rookworst in plakjes. Vet de ovenschaal in met boter. Roer de zuurkool met een vork los en doe met de ananas en rookworst in de ovenschaal.
  2. Kneed van de bloem, boter en een klein beetje zout met koele handen een kruimelig deeg. Kneed de kaas er losjes door. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de zuurkool. Bak de zuurkoolcrumble in de voorverwarmde oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Kneed door het deeg ook eens gedroogde kruiden als salie en tijm voor een meer kruidige smaak of gehakte walnoten voor een steviger structuur.

video

Zuur­kool

Onze leverancier - 04:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 2.555 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkool met kaascrumble

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool met kaas­crum­ble

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 1 kg zuurkool

Laat de zuurkool uitlekken.

3
3
  • 350 g magere rookworsten

Snijd de rookworst in plakjes.

4
4
  • 5 g boter

Vet de ovenschaal in met boter.

5
5
  • 400 g ananasstukjes

Roer de zuurkool met een vork los en doe met de ananas en rookworst in de ovenschaal.

6
6
  • 100 g boter
  • 150 g bloem

Kneed van de bloem, boter en een klein beetje zout met koele handen een kruimelig deeg.

7
7
  • 100 g geraspte oude kaas

Kneed de kaas er losjes door. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de zuurkool.

8
8

Bak de zuurkoolcrumble in de voorverwarmde oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Kneed door het deeg ook eens gedroogde kruiden als salie en tijm voor een meer kruidige smaak of gehakte walnoten voor een steviger structuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.