Kruid­koek met gem­ber en ro­zij­nen

  • nagerecht
  • 20 stuks
  • 145 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 u. 45 min. wachten
(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 20 stuks
3 90

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm inhoud ca. 2 liter, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Verwarm in een steelpan de rozijnen met het sinaasappelsap en –rasp. Laat afkoelen. Meng de koekkruiden met het meel, het bakpoeder en de suiker. Breek het ei erboven en voeg de stroop en melk toe. Roer met een garde tot een glad beslag. Roer de gember en de rozijnen met het sap door het beslag. Schenk het beslag in de cakevorm en zet de vorm 1 richel onder het midden van de oven. Bak in ca. 75 min. de koek bruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen. Verwijder de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.
  2. De kruidkoek wordt nog lekkerder als je deze 1 dag laat rusten. Verpak in aluminiumfolie.

Tip:

Je kunt controleren of de kruidenkoek gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit, dan is de koek klaar.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.