Kruid­koek met ro­zij­nen

Stel je even voor hoe je keuken zal ruiken als deze koek in de oven staat en je begint meteen met bakken.

  • nagerecht
  • 20 stuks
  • 145 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Stel je even voor hoe je keuken zal ruiken als deze koek in de oven staat en je begint meteen met bakken. 20 stuks
3 61

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm (ca. 2 liter)
  • satéstokje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een kom volkorenmeel, bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden,kaneelpoeder en zout. Rasp boven de kom de oranje schil dun van de sinaasappel. Breek het ei boven de kom en voeg de stroop toe. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe. Blijf roeren tot het beslag glad is. Schep de rozijnen door het beslag. Vet de vorm in. Schenk het beslag in de ingevette vorm. Zet de vorm op het rooster iets onder het midden in de oven en bak de koek 1 uur.
  2. Steek een satéstokje in de koek. Komt dit er droog uit, dan is de koek gaar. Bak de koek anders nog 10 tot 15 min. en controleer de koek nogmaals. Laat de kruidkoek ca. 10 min. afkoelen, keer hem op een taartrooster en laat hem verder afkoelen.

Tip:

Een ouderwetse kruidkoek die het lekkerst is als de koek een of twee dagen de tijd krijgt om te rijpen, zodat de smaken van de kruiden lekker kunnen intrekken.

bewaartip:

Bewaar de koek in een trommel of verpak hem in aluminiumfolie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Kruidkoek met rozijnen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kruid­koek met ro­zij­nen

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 300 g volkorenmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 g donkere basterdsuiker
  • 1 el koekkruiden
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 1 sinaasappel

Meng in een kom het volkorenmeel, bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden,kaneelpoeder en zout. Rasp boven de kom de oranje schil dun van de sinaasappel.

3
3
  • 1 ei
  • 1 el schenkstroop
  • 200 ml melk

Breek het ei boven de kom en voeg de stroop toe. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe. Blijf roeren tot het beslag glad is.

4
4
  • 200 g rozijnen

Schep de rozijnen door het beslag. Vet de vorm in. Schenk het beslag in de ingevette vorm. Zet de vorm op het rooster iets onder het midden in de oven.

5
5

Bak de koek 1 uur. Steek een satéstokje in de koek. Komt dit er droog uit, dan is de koek gaar. Bak de koek anders nog 10 tot 15 min. en controleer nogmaals.

6
6

Laat de kruidkoek ca. 10 min. afkoelen, keer hem op een taartrooster en laat hem verder afkoelen.

bewaartip:

Bewaar de koek in een trommel of verpak hem in aluminiumfolie

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.