Spe­cu­laas­mij­ters met no­ten

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 12 stuks
3 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, deegroller

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de bloem, het bakpoeder, de kruiden, de suiker en een mespunt zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor. Voeg het eiwit toe en kneed tot een soepel deeg. Vorm een bal en leg in vershoudfolie 1 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol het deeg met een deegroller uit tot een plak van 1/2 cm dik. Snijd er mijters uit en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Versier met de noten en bestrijk met de eidooier. Bak in ca. 15 min. gaar.

Tip:

Bewaar de mijters in een afgesloten trommel.

Tip:

Laat voor kleine kinderen de noten weg.

video

Deeg ma­ken

Instructievideo - 01:24 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.