Kruid­koek

  • nagerecht
  • 15 stuks
  • 285 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(93)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 15 stuks
4 93

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm (inhoud 2 liter), ingevet, bakpapier, satéprikker

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Mix in een grote kom de eieren met de suiker wit en luchtig. Rasp de gember. Voeg al roerend de olie, stroop en gember toe aan het eimengsel. Breng 150 ml water aan de kook. Voeg al roerend beetje bij beetje het kokende water toe.
  2. Zeef de bloem, specerijen en het bakpoeder boven de kom en spatel alles voorzichtig door elkaar tot een luchtig beslag. Schenk het beslag in de cakevorm. Bak de kruidkoek ca. 1 uur in het middel van de oven goudbruin en gaar. Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de kruidkoek. Komt deze er schoon uit, dan is de kruidkoek gaar.
  3. Laat de kruidkoek minimaal 20 min. afkoelen. Leg een groot bord op de cakevorm, draai de koek om en haal het bakpapier eraf. Laat verder afkoelen en snijd de koek in plakken.

Tip:

U kunt de kruidkoek 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.