Briet­or­til­la

Brie en walnoten: een bekende combi. Uit de oven helemaal lekker!

(938)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Brie en walnoten: een bekende combi. Uit de oven helemaal lekker! 2 personen
4 938

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok
  • lage ovenschaal (1.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de grill voor. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en halveer ze. Snijd de brie met een natgemaakt mes in de lengte in plakken. Verhit de olie in een braadpan of wok en roerbak de groenten 6 min. Verbrokkel de walnoten erboven en schep het groente-notenmengsel in het midden van de tortilla's. Vouw de zijkant over de vulling en rol de tortilla's op.
  2. Vet de ovenschaal in. Leg de tortilla's op de vouwnaad in de ingevette ovenschaal. Leg de plakjes brie dwars op de tortilla. Schuif het gerecht onder de hete grill en laat de brie in 4 min. smelten en iets bruin kleuren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Brietortilla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Briet­or­til­la

1
1
  • 200 g groene asperges

Verwarm de grill voor. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en halveer ze.

2
2
  • 100 g brie
  • 1 el olie
  • 200 g broccoli

Snijd de brie met een natgemaakt mes in de lengte in plakken. Verhit de olie in een braadpan of wok en roerbak de groenten 6 min.

3
3
  • 50 g walnoten
  • 2 tortilla's

Verbrokkel de walnoten erboven en schep het groente-notenmengsel in het midden van de tortilla's. Vouw de zijkant over de vulling en rol de tortilla's op.

4
4

Vet de ovenschaal in. Leg de tortilla's op de vouwnaad in de ingevette ovenschaal. Leg de plakjes brie dwars op de tortilla.

5
5

Schuif het gerecht onder de hete grill en laat de brie in 4 min. smelten en iets bruin kleuren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.