Open la­sag­ne met as­per­ges & blauw­a­der­kaas

Zo zag je lasagne niet eerder: gebakken zonder oven en met anders-dan-anders ingrediënten.

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zo zag je lasagne niet eerder: gebakken zonder oven en met anders-dan-anders ingrediënten. 4 personen
3 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in schuine stukken van 3 cm. Snijd de paprika’s in ringen en halveer de cherrytomaten.
  2. Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Neem van het vuur. Haal de lasagnebladen los, voeg toe aan de pan en laat 10 min. wellen. Roer af en toe; zo plakken ze niet aan elkaar.
  3. Verwarm ondertussen in een steelpan de kookroom met de blue stilton. Laat 3 min. zachtjes koken tot de kaas gesmolten is. Hak ondertussen de walnoten in grove stukken. Neem de pan van het vuur en voeg de walnoten en rozijnen toe. Breng op smaak met peper.
  4. Verhit de olie in de wok en roerbak de asperges en paprika 3 min. Voeg de tomaten en ¾ van de spinazie toe, roerbak nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Leg op elk bord een lasagneblad en verdeel de helft van de groente en 1/3 van de saus erover. Maak zo nog een laag. Dek af met een lasagneblad en de rest van de saus. Garneer met de rest van de spinazie. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met 15 g in reepjes gesneden vers basilicum.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 215 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Open lasagne met asperges & blauwaderkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Open la­sag­ne met as­per­ges & blauw­a­der­kaas

1
1
  • 350 g groene asperges
  • 150 g snackpaprika's
  • 250 cherrytomaten

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in schuine stukken van 3 cm. Snijd de paprika’s in ringen en halveer de cherrytomaten.

2
2

Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Neem van het vuur.

3
3
  • 250 g verse lasagnebladen

Haal de lasagnebladen los, voeg toe aan de pan en laat 10 min. wellen. Roer af en toe; zo plakken ze niet aan elkaar.

4
4
  • 250 ml kookroom
  • 75 g Blue Stilton

Verwarm ondertussen in een steelpan de kookroom met de blue stilton. Laat 3 min. zachtjes koken tot de kaas gesmolten is.

5
5
  • 60 g walnoten
  • 100 g rozijnen

Hak ondertussen de walnoten in grove stukken. Neem de pan van het vuur en voeg de walnoten en rozijnen toe. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 2 el olijfolie
  • 75 g babyspinazie

Verhit de olie in de wok en roerbak de asperges en paprika 3 min. Voeg de tomaten en de spinazie toe, roerbak nog 2 min.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Leg op elk bord een lasagneblad en verdeel de helft van de groente en 1/3 van de saus erover. Maak zo nog een laag.

9
9
  • 25 g babyspinazie

Dek af met een lasagneblad en de rest van de saus. Garneer met de spinazie. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met 15 g in reepjes gesneden vers basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.