Gnoc­chi met boe­ren­kool

Dit vegetarische gerecht krijgt een bite door de blauwaderkaas en walnoten.

(116)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dit vegetarische gerecht krijgt een bite door de blauwaderkaas en walnoten. 4 personen
3 116

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en hak de walnoten grof. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 2 min. Schep de boerenkool erdoor en laat al omscheppend slinken, laat 10 min. sudderen.
  2. Kook de gnocchi 5 min. in een pan water met wat zout tot ze boven komen drijven. Laat uitlekken in een vergiet. Schep de gnocchi door de boerenkool en verkruimel de kaas erboven. Verwarm het geheel nog 2 min. door. Strooi de walnoten erover.

variatietip:

Vervang voor een meer Hollands getinte wokschotel de gnocchi door beetgaar gekookte krielaardappeltjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 575 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gnocchi met boerenkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met boe­ren­kool

1
  • 50 g walnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en hak de walnoten grof.

2
  • 300 g boerenkool
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 2 min. Schep de boerenkool erdoor en laat al omscheppend slinken, laat 10 min. sudderen.

Tip: Voeg eventueel wat water toe.

3
  • 500 g gnocchi di patate

Kook de gnocchi 5 min. in een pan water met wat zout tot ze boven komen drijven. Laat uitlekken in een vergiet.

4
  • 150 g blauwaderkaas

Schep de gnocchi door de boerenkool en verkruimel de kaas erboven. Verwarm het geheel nog 2 min. door.

5

Strooi de walnoten erover. Bon appétit!

Tip: Vervang voor een meer Hollands getinte wokschotel de gnocchi door beetgaar gekookte krielaardappeltjes.

variatietip:

Vervang voor een meer Hollands getinte wokschotel de gnocchi door beetgaar gekookte krielaardappeltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.