Biet­jes­sa­la­de met ge­roos­ter­de ha­zel­no­ten

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hak de hazelnoten grof. Rooster rondom bruin in droge koekenpan. Laat op een bord afkoelen. Rooster karwijzaad kort en strooi over hazelnoot. Klop in een kom dressing van diksap, mosterd, azijn en olie. Breng op smaak met peper en zout. Schep in een schaal de sla om met de helft van de dressing. Sla over borden verdelen. Snijd de bietjes in dunne plakjes en leg op de sla. Druppel de rest van de dressing erover. Bestrooi de sla met hazelnoot en karwijzaad.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Bietjessalade met geroosterde hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Biet­jes­sa­la­de met ge­roos­ter­de ha­zel­no­ten

1
1
  • 65 g hazelnoten
  • 1 tl karwijzaad

Hak de hazelnoten grof. Rooster rondom bruin in droge koekenpan. Laat op een bord afkoelen. Rooster karwijzaad kort en strooi over hazelnoot.

2
2
  • 2 el diksap appel
  • 2 tl mosterd
  • 1 el ciderazijn
  • 1 el walnootolie

Klop in een kom dressing van diksap, mosterd, azijn en olie. Breng op smaak met peper en zout. Schep in een schaal de sla om met de helft van de dressing.

3
3
  • 100 g eikenbladslamelange
  • 4 gekookte rode bieten

Sla over borden verdelen. Snijd de bietjes in dunne plakjes en leg op de sla. Druppel de rest van de dressing erover. Bestrooi de sla met hazelnoot en karwijzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.