Bie­ten­sa­la­de met wor­tel, ap­pel en ha­zel­no­ten

Een heerlijke salade vol winterhelden!

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Een heerlijke salade vol winterhelden! 4 personen
4 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
  2. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Meng de azijn en de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door de bietjes en de peen.
  3. Verdeel de bietjes en de peen in aparte hoopjes over een platte schaal. Garneer met de hazelnoten en de appelpartjes.

bereidingstip:

Stap1 kun je drie dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Bietensalade met wortel, appel en hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­sa­la­de met wor­tel, ap­pel en ha­zel­no­ten

1
1
  • 50 g hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 1 friszure appel

Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes.

3
3
  • 1 el rodewijnazijn
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 150 g bietjes julienne
  • 150 g peen julienne

Meng de azijn en de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door de bietjes en de peen.

4
4

Verdeel de bietjes en de peen in aparte hoopjes over een platte schaal. Garneer met de hazelnoten en de appelpartjes.

bereidingstip:

Stap1 kun je drie dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.