Biet­jes­sa­la­de met ro­de ui

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pel en halveer de ui en snijd beide helften in flinterdunne ringen. Klop in een schaal een dressing van azijn, olie, gemberpoeder en zout en peper naar smaak. Schep de uiringen erdoor en marineer 5 minuten. Schil de bietjes dun (gebruik eventueel handschoenen, want het bietensap geeft hardnekkige vlekken). Snijd of schaaf de bietjes in flinterdunne plakjes. Hak het blad van de koriander grof en schep het met de bietenplakjes door de dressing met ui. Lekker bij karbonades, varkensfiletlapjes of kipfilet.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.