Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Bie­ten­sa­la­de met gei­ten­kaas en ha­zel­no­ten

(114)waardeer
Een lekker hollands recept. Het bijgerecht bevat de volgende ingrediënten: gekookte bietjes, walnootolie, olijfolie extra vierge, medium sherry, rodewijnazijn, vloeibare honing, waterkers, hazelnoten, harde geitenkaas en dille Hollands bijgerecht 4 personen 295 kcal
3 114

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

1. Snijd de bietjes in dunne plakjes en doe ze in een schaal. Meng de walnootolie, olijfolie, sherry, azijn en honing tot een dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout, klop hem goed door en giet over de bietjes. 2. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en verdeel de waterkers over 4 borden. Rooster de noten in een koekenpan zonder olie of boter. Schep de bietjes uit de dressing en verdeel ze over de salade. Verdeel de geitenkaas, hazelnoten en dille over de bietjes. Lekker met geroosterd bruinbrood.

video

Bie­ten­sa­la­de met gei­ten­kaas en ha­zel­no­ten

Receptvideo - 02:08 min.

Tip

Bestrooi de salade met krokant gebakken blokjes mager gerookt spek.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 295 kcal
  • Eiwit 10 g
  • Vet 24 g
  • Koolhydraten 8 g
Tags