Bie­ten­sa­la­de met gei­ten­kaas en ha­zel­no­ten

Het aardse van noten en bieten smaakt heerlijk bij zoete geitenkaas.

(128)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Het aardse van noten en bieten smaakt heerlijk bij zoete geitenkaas. 4 personen
3 128

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

  1. Schil de bietjes, snijd ze in dunne plakjes en doe ze in een schaal. Meng de walnootolie, olijfolie, sherry, azijn en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout, klop goed door en schenk over de bietjes.
  2. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en verdeel de waterkers over de borden. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter. Verbrokkel ondertussen de geitenkaas. Schep de bietjes uit de dressing en verdeel ze over de waterkers. Verdeel de geitenkaas, hazelnoten en dille erover. Bon appétit!

variatietip:

Bestrooi de salade met krokant gebakken blokjes mager gerookt spek.

combinatietip:

Lekker met geroosterd bruin brood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 260 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Bietensalade met geitenkaas en hazelnoten

terug naar recept

Bie­ten­sa­la­de met gei­ten­kaas en ha­zel­no­ten

1
  • 500 g gekookte bieten

Schil de bietjes, snijd ze in dunne plakjes en doe ze in een schaal.

2
  • 1 el walnotenolie
  • 2 tl vloeibare honing
  • 1 el rodewijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el medium sherry

Meng de walnootolie, olijfolie, sherry, azijn en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout, klop goed door en schenk over de bietjes.

3
  • 75 g waterkers

Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en verdeel de waterkers over de borden.

4
  • 30 g hazelnoten
  • 100 g harde geitenkaas

Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter. Verbrokkel ondertussen de geitenkaas.

5
  • 7½ g dille

Schep de bietjes uit de dressing en verdeel ze over de waterkers. Verdeel de geitenkaas, hazelnoten en dille erover. Bon appétit!

variatietip:

Bestrooi de salade met krokant gebakken blokjes mager gerookt spek.

combinatietip:

Lekker met geroosterd bruin brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.