Ti­ra­mi­su

Het toetje der Italiaanse toetjes: tiramisu. Eenvoudig zelf te maken, je moet alleen wat geduld hebben.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 499 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(2.359)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Het toetje der Italiaanse toetjes: tiramisu. Eenvoudig zelf te maken, je moet alleen wat geduld hebben. 8 personen
3 2359

Ingrediënten

Keukenspullen
  • (oven)schaal (20 x 20 cm)
  • zeef

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de slagroom met 1/5 van de basterdsuiker in een ruime kom met een mixer bijna stijf. Maak de mixer schoon. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 min. tot een romig mengsel. Meng de mascarpone in delen door het eidooiermengsel. Spatel de slagroom er luchtig door.
  2. Roer in een ondiep, langwerpig schaaltje de likeur door de espresso. Doop er de helft van de lange vingers een voor een in en leg ze met de koffiekant naar boven als 1 laag in de schaal. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Maak zo nog een laag met de rest van de koffie, de lange vingers en de mascarpone.
  3. Laat de schaal afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Neem kort voor het serveren uit de koelkast. Bestrooi de tiramisu met behulp van een zeefje met de cacaopoeder.

Tip:

LET OP Door het gebruik van alcohol is dit recept niet geschikt voor kinderen. Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgera- den voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

bewaartip:

Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

video

Ti­ra­mi­su ma­ken

Kookles - 06:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 499 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 35 g
Tags
Ook te zien in

Tiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ti­ra­mi­su

1
1
  • 125 ml slagroom
  • 15 g witte basterdsuiker

Klop de slagroom met de basterdsuiker in een ruime kom met een mixer bijna stijf.

2
2
  • 4 eieren

Maak de mixer schoon. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt).

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

3
3
  • 60 g witte basterdsuiker

Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 min. tot een romig mengsel.

4
4
  • 500 g mascarpone

Meng de mascarpone in delen door het eidooiermengsel. Spatel de slagroom er luchtig door.

5
5
  • 5 el koffielikeur
  • 200 ml espressokoffie

Roer in een ondiep, langwerpig schaaltje de likeur door de espresso.

6
6
  • 87½ g lange vingers

Doop er de helft van de lange vingers een voor een in en leg ze met de koffiekant naar boven als 1 laag in de schaal.

7
7
  • 87½ g lange vingers

Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Maak zo nog een laag met de rest van de koffie, de lange vingers en de mascarpone.

8
8

Laat de schaal afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Neem kort voor het serveren uit de koelkast.

9
9
  • 1 el cacaopoeder

Bestrooi de tiramisu met behulp van een zeefje met de cacaopoeder.

bewaartip:

Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.