Ti­ra­mi­su-tri­f­le

De minimoorkopsoesjes bovenop dit spektakelstuk maken het helemaal af.

(99)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht De minimoorkopsoesjes bovenop dit spektakelstuk maken het helemaal af. 10 personen
3 99

Ingrediënten

10 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • handmixer
  • diepe glazen schaal (∅ 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de slagroom in een ruime kom met 3 espressosticks en de suiker met een mixer stijf. Roer de helft van de koffielikeur door de mascarpone. Spatel de mascarpone door de slagroom. Los de rest van de espressosticks op in het hete water en meng de rest van de koffielikeur erdoor.
  2. Doop 12 lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op de bodem van de glazen schaal. Schep hierop een laag mascarponemengsel van 2 cm. Leg 10 moorkopsoesjes erop tegen de rand van de schaal.
  3. Doop 6 lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op het mascarponemengsel binnen de soesjesring. Verdeel de helft van de rest van het mascarponemengsel erover en bedek weer met 10 soesjes en 6 in het koffiemengsel gedoopte lange vingers.
  4. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover, strijk glad met een spatel. Laat afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Bedek voor serveren de bovenkant met de rest van de soesjes. Bestrooi met cacao, gebruik een zeef(je).

variatietip:

Voor een alcoholvrije variant kun je de koffielikeur vervangen door 200 ml Siroop voor in de koffie karamel (flesje 250 ml).

Tip:

Je kunt de koffielikeur ook zelf maken. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

bewaartip:

Je kunt deze trifle 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

video

Ti­ra­mi­su ma­ken

Kookles - 06:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 29 g
  • natrium 55 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Tiramisu-trifle

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ti­ra­mi­su-tri­f­le

1
1
  • 500 ml slagroom
  • 3 espressosticks
  • 4 el suiker

Klop de slagroom in een ruime kom met de espressosticks en suiker met een mixer stijf.

Slagroom kloppen

Instructievideo

01:31 min.

2
2
  • 100 ml koffielikeur
  • 250 g mascarpone

Roer de koffielikeur door de mascarpone. Spatel de mascarpone door de slagroom.

3
3
  • 2 espressosticks
  • 50 ml heet water
  • 100 ml koffielikeur

Los de espressosticks op in het hete water en meng de koffielikeur erdoor.

4
4
  • 12 lange vingers

Doop de lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op de bodem van de glazen schaal.

5
5
  • 10 minimoorkopsoesjes

Schep hierop een laag mascarponemengsel van 2 cm. Leg de moorkopsoesjes erop tegen de rand van de schaal.

6
6
  • 6 lange vingers

Doop de lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op het mascarponemengsel binnen de soesjesring.

7
7
  • 10 minimoorkopsoesjes
  • 6 lange vingers

Verdeel de helft van de rest van het mascarponemengsel erover en bedek weer met de soesjes en de in het koffiemengsel gedoopte lange vingers.

8
8

Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover, strijk glad met een spatel. Laat afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

9
9
  • 16 minimoorkopsoesjes
  • 1 tl cacaopoeder

Bedek voor serveren de bovenkant met de rest van de soesjes. Bestrooi met cacao, gebruik een zeef(je).

variatietip:

Voor een alcoholvrije variant kun je de koffielikeur vervangen door 200 ml Siroop voor in de koffie karamel (flesje 250 ml).

bewaartip:

Je kunt deze trifle 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.