Cho­co­lade­truf­fel­taart

Met cacao, stroop, kaneel en bestrooid met hazelnootstukjes is het een tongstrelend geheel.

  • 12 stuks
  • 530 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 4 uur wachten
    • 30 min. oventijd
(149)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
Met cacao, stroop, kaneel en bestrooid met hazelnootstukjes is het een tongstrelend geheel. 12 stuks
3 149

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 26 cm)
  • steunvulling
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem, basterdsuiker en ⅘ van de cacao boven een kom. Snijd de boter met twee messen in de bloem tot kleine blokjes. Voeg het ei en een mespunt zout toe en kneed snel tot een soepel, samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 30 cm doorsnede. Leg de deeglap in de vorm en druk aan, zodat de bodem en de wand ermee bekleed zijn.
  3. Leg een vel bakpapier (groter dan de vorm) op het deeg en schep een laag steunvulling in de vorm. Bak de taartbodem in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Verwijder de laatste 5 min. het bakpapier en de steunvulling. Neem de bodem uit de oven en laat afkoelen.
  4. Breek de chocolade in stukken, laat samen met de schenkstroop en ⅕ van de slagroom in een pan op zeer laag vuur al roerend smelten. Laat afkoelen. Klop de rest van de slagroom met de kaneel lobbig. Schep de slagroom luchtig door de afgekoelde chocoladeroom. Strijk het mengsel over de deegbodem uit. Zet de taart afgedekt 3 uur in de koelkast. Voor serveren zeef de rest van cacao boven de taart. Hak de hazelnoten grof en bestrooi de taart ermee. Snijd met een warm, natgemaakt mes de taart in punten.
video

Gana­che ma­ken

Instructievideo - 01:43 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 35 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Chocoladetruffeltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­lade­truf­fel­taart

1
1
  • 250 g bloem
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 40 g cacaopoeder
  • 150 g koude boter

Zeef de bloem, basterdsuiker en cacao boven een kom. Snijd de boter met twee messen in de bloem tot kleine blokjes.

Deeg maken

Instructievideo

01:24 min.

2
2
  • 1 ei

Voeg het ei en een mespunt zout toe en kneed snel tot een soepel, samenhangend deeg.

3
3

Laat het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast rusten.

4
4

Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 30 cm doorsnede.

5
5

Leg de deeglap in de vorm en druk aan, zodat de bodem en de wand ermee bekleed zijn.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

6
6

Leg een vel bakpapier (groter dan de vorm) op het deeg en schep een laag steunvulling in de vorm.

7
7

Bak de taartbodem in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Verwijder de laatste 5 min. het bakpapier en de steunvulling.

8
8

Neem de bodem uit de oven en laat afkoelen.

9
9
  • 300 g pure chocolade
  • 2 el schenkstroop
  • 100 ml slagroom

Breek de chocolade in stukken, laat het samen met de schenkstroop en de slagroom in een pan op zeer laag vuur al roerend smelten. Laat afkoelen.

10
10
  • 400 ml slagroom
  • 1 tl kaneelpoeder

Klop de rest van de slagroom met kaneel lobbig. Schep de slagroom luchtig door de afgekoelde chocoladeroom.

11
11

Strijk het mengsel over de deegbodem uit. Zet de taart afgedekt 3 uur in de koelkast.

12
12
  • 10 g cacaopoeder
  • 65 g geroosterde hazelnoten

Voor serveren zeef de rest van cacao boven de taart. Hak de hazelnoten grof en bestrooi de taart ermee.

13
13

Snijd met een warm, natgemaakt mes de taart in punten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.