Cho­co­la­de-kar­de­mom­ca­ke

Dit wordt ieders favoriet: taart met stukjes chocolade, hazelnoten en bestrooid met pistachenoten.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 835 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 50 min. oventijd
(145)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Dit wordt ieders favoriet: taart met stukjes chocolade, hazelnoten en bestrooid met pistachenoten. 8 personen
3 145

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm (Ø 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kneus de kardemompeulen in de vijzel. Gooi de groenige schalen weg en bewaar de zwarte zaadjes. Maal de zwarte zaadjes fijn in de vijzel.
  2. Mix de boter (225 g per cake voor 8 personen) met de suiker tot een lichtgekleurd, luchtig mengsel. Klop de eieren los in een andere kom en voeg dit beetje bij beetje al kloppend toe aan het botermengsel. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Zeef het bakmeel en cacaopoeder boven de kom. Voeg de hazelnoten toe en meng alles voorzichtig door elkaar. Roer de melk er beetje bij beetje door, samen met de fijngemalen kardemomzaadjes en de chocoladestukjes. Vet de springvorm in. Doe het mengsel in de springvorm en zet de cake ca. 50 min. in de oven. Neem de cake uit de oven en laat 15 min. in de vorm iets afkoelen. Neem de cake uit de vorm en laat hem 45 min. afkoelen op een rooster.
  3. Laat de chocolade met de rest van de boter (50 g) smelten in een vuurvaste kom boven een pan zacht kokend water voor de saus. Schep de saus over de cake als alles is gesmolten. Hak de pistachenootjes en strooi ze over de cake.

bewaartip:

Je kunt de cake een paar dagen van tevoren bereiden. Bewaar hem in een afgesloten trommel en maak vlak voor serveren de chocoladesaus klaar.

video

Vij­ze­len

Instructievideo - 01:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 27 g
  • natrium 260 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Chocolade-kardemomcake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de-kar­de­mom­ca­ke

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Marmercake bakken

Instructievideo

08:10 min.

2
2
  • 9 kardemompeulen

Kneus de kardemompeulen in de vijzel. Gooi de groenige schalen weg en bewaar de zwarte zaadjes. Maal de zwarte zaadjes fijn in de vijzel.

Vijzelen

Instructievideo

01:06 min.

3
3
  • 225 g boter
  • 225 g lichtbruine basterdsuiker

Mix de boter met de suiker tot een lichtgekleurd, luchtig mengsel.

4
4
  • 3 eieren

Klop de eieren los in een andere kom en voeg dit beetje bij beetje al kloppend toe aan het botermengsel.

Tip: Roer het ei er steeds goed door voordat u meer ei toevoegt.

5
5
  • 125 g hazelnoten

Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine.

6
6
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 el cacaopoeder

Zeef het bakmeel en cacaopoeder boven de kom. Voeg de hazelnoten toe en meng alles voorzichtig door elkaar.

7
7
  • 150 ml melk
  • 150 g pure chocolade 70%

Roer de melk er beetje bij beetje door, samen met de fijngemalen kardemomzaadjes en de chocoladestukjes.

8
8
  • 2 g boter

Vet de springvorm in. Doe het mengsel in de springvorm en zet de cake ca. 50 min. in de oven.

9
9

Neem de cake uit de oven en laat 15 min. in de vorm iets afkoelen.

10
10

Neem de cake uit de vorm en laat hem 45 min. afkoelen op een rooster.

11
11
  • 100 g pure chocolade 70%
  • 50 g boter

Laat de chocolade met de boter voor de saus smelten in een vuurvaste kom boven een pan zacht kokend water.

Tip: Let erop dat de bodem van de kom het water niet raakt.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

12
12
  • 25 g pistachenoten

Schep de saus over de cake als alles is gesmolten. Hak de pistachenootjes en strooi ze over de cake.

bewaartip:

Je kunt de cake een paar dagen van tevoren bereiden. Bewaar hem in een afgesloten trommel en maak vlak voor serveren de chocoladesaus klaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.