Heel Hol­land Bakt: moel­leux au cho­co­lat

Fluitje van een cent, deze moulleux au chocolat maken. De extra pure chocolade geeft een intense smaak.

  • nagerecht
  • 6 stuks
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 9 min. oventijd
(133)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Fluitje van een cent, deze moulleux au chocolat maken. De extra pure chocolade geeft een intense smaak. 6 stuks
2 133

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • muffinvorm met 6 holten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de muffinplaat in. Knip 6 kleine cirkels uit het bakpapier, iets groter dan de bodem van de holten van de muffinplaat en duw ze erin.
  2. Smelt de boter met de chocolade in een hittebestendige kom op een pan heet, maar niet kokend water. Splits 4 eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Klop in een kom de eidooiers met de rest van de eieren en de suiker met een mixer heel luchtig tot het in volume is verdubbeld. Voeg het chocolade-botermengsel toe. Spatel de bloem er zo luchtig mogelijk door.
  3. Verdeel het beslag over de holten van de muffinplaat. Bak de moelleux ca. 9 min. in de oven. Stort ze op bordjes, verwijder het bakpapier en serveer ze direct.

Tip:

Moelleux au chocolat zijn taartjes met een zachte kern: als je je lepel erin steekt, loopt de chocolade eruit.

Tip:

bron: Heel Holland Bakt – bakboek voor thuisbakkers

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Heel Holland Bakt: moelleux au chocolat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Heel Hol­land Bakt: moel­leux au cho­co­lat

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2

Vet de muffinplaat in. Knip 6 kleine cirkels uit het bakpapier, iets groter dan de bodem van de holten van de muffinplaat en duw ze erin.

3
3
  • 125 g boter
  • 125 g pure chocolade
  • 4 eieren

Smelt de boter met de chocolade in een hittebestendige kom op een pan heet, maar niet kokend water. Splits de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

4
4
  • 2 eieren
  • 50 g witte basterdsuiker

Klop in een kom de eidooiers, eieren en suiker met een mixer heel luchtig tot het in volume is verdubbeld.

5
5
  • 50 g bloem

Voeg het chocolade-botermengsel toe. Spatel de bloem er zo luchtig mogelijk door.

6
6

Verdeel het beslag over de holten van de muffinplaat. Bak de moelleux ca. 9 min. in de oven.

7
7

Stort ze op bordjes, verwijder het bakpapier en serveer ze direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.