Stamppot met paksoi en rookkaas
380 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 kilo
2 struiken
1 teentje
1
8
1 eetlepel
200 g
200 ml
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2003 week 18-19 - 2003 week 18-19
Aardappels schillen, in kleine stukken snijden, wassen en in 15 minuten gaar koken. Paksoi schoonmaken en in repen snijden. Knoflook en ui pellen en snipperen. Wortels schrappen en in plakjes snijden. In koekenpan boter verhitten. Ui en knoflook ca. 3 minuten fruiten. Wortel ca. 3 minuten meebakken. Kaas in blokjes snijden. In pan of magnetron melk verwarmen. Aardappels afgieten en met warme melk tot smeuïge puree stampen. Wortelmengsel, kaas en paksoi erdoor scheppen. Stamppot door en door verwarmen tot kaas begint te smelten.
Stamppot met paksoi en rookkaas

hoofdgerecht
4 personen
380 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen, in kleine stukken snijden, wassen en in 15 minuten gaar koken. Paksoi schoonmaken en in repen snijden. Knoflook en ui pellen en snipperen. Wortels schrappen en in plakjes snijden. In koekenpan boter verhitten. Ui en knoflook ca. 3 minuten fruiten. Wortel ca. 3 minuten meebakken. Kaas in blokjes snijden. In pan of magnetron melk verwarmen. Aardappels afgieten en met warme melk tot smeuïge puree stampen. Wortelmengsel, kaas en paksoi erdoor scheppen. Stamppot door en door verwarmen tot kaas begint te smelten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kilo aardappels
2 struiken paksoi
1 teentje knoflook
1 ui
8 worteltjes
1 eetlepel boter of margarine
200 g rookkaas
200 ml melk




