Ge­bak­ken kwark­taart

Paar kaarsjes erin, beetje poedersuiker erop en kláár is je verjaardagstaart!

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 1 uur oventijd
(93)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Paar kaarsjes erin, beetje poedersuiker erop en kláár is je verjaardagstaart! 8 stuks
3 93

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (∅ 22 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Bekleed de vorm met bakpapier, vet in en bestuif met bloem. Rasp de schil van de sinaasappel.
  2. Splits de eieren. Klop in een kom de eierdooiers met basterdsuiker schuimig. Klop de kwark erdoor. Meng kokos, sinaasappelrasp, bloem en kaneelpoeder erdoor Klop in een andere kom de eiwitten stijf, schep het eiwit door het kwarkmengsel.
  3. Schenk het kwarkmengsel in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar en iets bruin. Laat de taart in de uitgeschakelde oven ca. 10 min. rusten. Neem de taart ui de oven en laat ca. 15 min. afkoelen Neem de taart uit de vorm en laat verder afkoelen.
  4. Schil de geraspte sinaasappel dik tot het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees in plakjes. Bestuif de taart met poedersuiker en snijd in 8 punten. Serveer de taart met plakjes sinaasappel ernaast.

variatietip:

In Portugal gebruikt men ook veel gemalen amandelen in gebak. De kokos in dit recept kunt u vervangen door 45 g fijngemalen amandelschaafsel.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Portugal

Gebakken kwarktaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken kwark­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3.

2
2
  • ½ el boter om in te vetten
  • 1 el bloem om te bestuiven
  • 1 sinaasappel

Bekleed de vorm met bakpapier, vet in en bestuif met bloem. Rasp de schil van de sinaasappel.

3
3
  • 4 eieren
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 500 g halfvolle kwark
  • 50 g gemalen kokos
  • 50 g bloem
  • 1 tl kaneelpoeder

Splits de eieren. Klop in een kom de eierdooiers met basterdsuiker schuimig. Klop de kwark erdoor. Meng kokos, sinaasappelrasp, bloem en kaneelpoeder erdoor Klop in een andere kom de eiwitten stijf, schep het eiwit door het kwarkmengsel.

4
4

Schenk het kwarkmengsel in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar en iets bruin. Laat de taart in de uitgeschakelde oven ca. 10 min. rusten. Neem de taart ui de oven en laat ca. 15 min. afkoelen

5
5

Neem de taart uit de vorm en laat verder afkoelen.

6
6
  • 1 el poedersuiker om te bestuiven

Schil de geraspte sinaasappel dik tot het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees in plakjes. Bestuif de taart met poedersuiker en snijd in 8 punten. Serveer de taart met plakjes sinaasappel ernaast.

variatietip:

In Portugal gebruikt men ook veel gemalen amandelen in gebak. De kokos in dit recept kunt u vervangen door 45 g fijngemalen amandelschaafsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.