Si­naas­ap­pel­rol

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
  • bakpapier
  • laag bakblik ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. In kom eieren luchtig kloppen en mengen met sinaasappelsap, maïzena en 200 g suiker. Sinaasappel goed schoonboenen en schil boven eiermengsel raspen. Bakblik bekleden met bakpapier en invetten met boter. Bakpapier bestrooien met rest van suiker. Eiermengsel gelijkmatig over bakblik verdelen. In midden van oven eiermengsel in 15 à 20 minuten gaar bakken. Theedoek bestrooien met poedersuiker en eiercake voorzichtig op theedoek keren. Bakpapier van cake af trekken en cake voorzichtig met behulp van theedoek oprollen. Sinaasappelrol laten afkoelen. Vlak voor serveren bestrooien met kaneelpoeder en in dikke plakken snijden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Portugal

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.