Zwit­ser­se kaas­soep

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 8 personen
3 25

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In (soep)pan boter verhitten, ui 1 minuut zachtjes fruiten. Bloem en dragon toevoegen en 1 minuut meebakken (bloem mag niet donker kleuren). Scheutje voor scheutje melk toevoegen en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Kruidenbouillontabletten erboven verkruimelen. Wijn en 1 1/2 liter kokend water toevoegen en soep aan de kook brengen. Kaas in gedeelten door soep mengen en al roerend laten smelten. Blijven roeren tot gladde, lichtgebonden soep ontstaat. Op smaak brengen met peper. Eventueel citroensap toevoegen als soep niet homogeen bindt. Slagroom halfstijf kloppen. Soep overdoen in terrine en op rechaud warmhouden. Slagroom en rucola in kommetjes op buffet zetten, voor garnering.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.