Ro­mi­ge kaas­soep

(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 98

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In (soep)pan boter laten smelten. Bloem erbij doen en ca. 1 minuut zachtjes bakken. Wijn toevoegen en al roerend verhitten tot gladde saus ontstaat. Bouillontabletten erboven verkruimelen en 0,5 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen. Kaas in soep laten smelten en room erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Soep serveren in kommen met ringetjes bosui. Lekker met soepstengels.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 08-09

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.