Cas­hew­no­ten­soep

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 73

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bleekselderij schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Cashewnoten in keukenmachine fijnmalen. In (soep)pan boter smelten. Bleekselderij (op 2 eetlepels na) ca. 3 minuten zachtjes roerbakken. Bloem en gemalen noten erover strooien en geheel al roerend nog ca. 2 minuten zachtjes bakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen, 8 dl water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Slagroom, wijn en achtergehouden bleekselderij door soep roeren. Soep nog 1 minuut verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier diepe borden scheppen en bieslook erboven fijnknippen. Lekker met geroosterd witbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.