Boe­ren­kool­scho­tel uit de oven

Vega ovenschotel, mega lekker.

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Vega ovenschotel, mega lekker. 4 personen
3 69

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Kook in een pan de boerenkool ca. 5 min. Giet de boerenkool af in een vergiet en laat uitlekken. Pel en snipper ondertussen de ui. Verhit in een koekenpan de helft van de boter en fruit ca. 2 min.
  2. Voeg het vegetarische gehakt toe en bak ca. 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bereid de aardappelpuree met water, melk en de rest van de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Vet de ovenschaal in. Vul de schaal laag om laag met boerenkool, gehakt, puree en de helft van de kaas. Eindig met puree. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de schotel ca. 20 min in het midden van de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.065 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 02-03

Boerenkoolschotel uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool­scho­tel uit de oven

1
1
  • 600 g gesneden boerenkool
  • 1 ui
  • 2 el boter

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Kook in een pan de boerenkool ca. 5 min. Giet de boerenkool af in een vergiet en laat uitlekken. Pel en snipper ondertussen de ui. Verhit in een koekenpan de helft van de boter en fruit ca. 2 min.

2
2
  • 300 g vegetarisch gehakt
  • 600 g aardappelpuree
  • 2 el boter

Voeg het vegetarische gehakt toe en bak ca. 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bereid de aardappelpuree met water en de rest van de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 150 g gemalen oude kaas

Vet de ovenschaal in. Vul de schaal laag om laag met boerenkool, gehakt, puree en de helft van de kaas. Eindig met puree. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de schotel ca. 20 min in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.