Ge­gra­ti­neer­de an­dij­vie­stamp­pot

Een laagje gesmolten kaas maakt deze stamppot extra lekker.

(205)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een laagje gesmolten kaas maakt deze stamppot extra lekker. 4 personen
3 205

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de andijvie in reepjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snipper de ui.
  2. Verwarm de grill voor. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en de champignons 5 min. Maak ondertussen de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Vet de ovenschaal in. Meng de puree met de andijvie en de helft van de kaas en schep het mengsel in de ovenschaal. Breng de champignons pittig op smaak met peper en zout. Verdeel de champignons over de stamppot en bestrooi met de rest van de kaas. Gratineer de schotel 3 min. onder de grill.
video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.165 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 14-15

Gegratineerde andijviestamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de an­dij­vie­stamp­pot

1
1
  • 500 g andijvie

Snijd de andijvie in reepjes.

2
2
  • 250 g kastanjechampignons

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

3
3
  • 1 ui

Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4

Verwarm de grill voor.

5
5
  • 2 el boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en de champignons 5 min.

6
6
  • 1 pak aardappelpuree voor stamppot

Maak ondertussen de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

7
7
  • 100 g gemalen belegen kaas

Vet de ovenschaal in. Meng de puree met de andijvie en de kaas en schep het mengsel in de ovenschaal.

8
8

Breng de champignons pittig op smaak met peper en zout.

9
9
  • 100 g gemalen belegen kaas

Verdeel de champignons over de stamppot en bestrooi met de rest van de kaas.

10
10

Gratineer de schotel 3 min. onder de grill.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.