Ve­ge­ta­ri­sche taart met prei

Als lunch of hoofdgerecht. Warm of koud. Altijd lekker!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 700 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(171)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Als lunch of hoofdgerecht. Warm of koud. Altijd lekker! 4 personen
3 171

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (26 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontdooi de hartige taartdeeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een koekenpan. Bak het gehakt 5 min. Voeg de prei toe en bak 5 min. mee, laat het vocht goed verdampen.
  2. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en meng door de prei. Meng de kaas met de room en eieren. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bekleed de ovenschaal met deeg. Schep het preimengsel op het deeg. Schenk het room-eimengsel erover. Bak de taart in midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 52-01

Vegetarische taart met prei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche taart met prei

1
1
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Ontdooi de hartige taartdeeg. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 240 g vegetarisch gehakt
  • 600 g gesneden prei

Verhit de olie in een koekenpan. Bak het gehakt 5 min. Voeg de prei toe en bak 5 min. mee, laat het vocht goed verdampen.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

3
3
  • 8 gedroogde tomaten in olie

Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en meng door de prei.

4
4
  • 150 g gemalen oude kaas 48+
  • 200 ml room culinair
  • 4 eieren

Meng de kaas met de room en eieren. Breng op smaak met peper en zout.

5
5

Bekleed de ovenschaal met het deeg.

6
6

Schep het preimengsel op het deeg. Schenk het room-eimengsel erover. Bak de taart in midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.